RANGKAIAN KEGIATAN FORUM KELOMPOK WANITA TANI (FKWT) PADA ACARA "BUNGA KAMPUNG" DI KECAMATAN SEPUTIH BANYAK

Setelah melaksanakan Kegiatan Senam Berjaya bersama Wakil Bupati Lampung Tengah ( Lamteng ) Dr. Ardito Wijaya dan Masyarakat Kecamatan Seputih Banyak, dalam rangka " Bunga Kampung " Bupati Ngantor di Kampung, Ketua Tim Penggerak PKK Kabupaten Lamteng yang juga Ketua Forum Kelompok Wanita Tani (FKWT) Berjaya Lamteng Mardiana Musa Ahmad memberikan Surat Keputusan ( SK ) Jajaran Pengurus FKWT Berjaya Kecamatan Seputih Banyak yang bertempat di Aula Kantor Kecamatan Seputih Banyak, Jum'at ( 1/10/2021 ).

Ketua FKWT Berjaya Mardiana Musa Ahmad saat sambutan menegaskan kepada Jajaran Pengurus FKWT Berjaya Kecamatan Seputih Banyak untuk terus berinovasi dibidang pertanian dan juga terus mensosialisasikan kepada masyarakat terkait program gerakan menanam tanaman obat keluarga berjaya, supaya masyarakat tidak bergantung dengan obat obatan kimia. ditambahkan, Ketua FKWT Berjaya Mardiana bahwa jajaran pengurus FKWT Berjaya Seputih Banyak juga harus mensosialisasikan kepada masyarakat luas agar dapat ikut bergabung dan berbuat yang terbaik untuk Lampung Tengah Berjaya, Karena, menurutnya gimana mau Lampung Tengah Berjaya dan Terbaik di Provinsi Lampung kalau masyarakatnya tidak berjaya.

Setelah acara penyerahan SK Pengurus FKWT Berjaya Kecamatan Seputih Banyak, Kemudian, Ketua FKWT Berjaya Mardiana Musa Ahmad mengunjungi Kebun KWT Lestari Kampung Setia Bumi ( SB 7 ) dan Peresmian Pasar Kuliner sore KWT Berjaya Kampung Sari Bakti ( SB 2 ), Kecamatan Seputih Banyak.

Turut hadir mendampingi Ketua FKWT Berjaya Lamteng Mardiana Musa Ahmad antara lain, Kepala Dinas Ketahanan Pangan Eduart Hartono, Kepala Dinas Perdagangan Zulfikar Ihrwan, Kepala Dinas Perikanan Taruna Bifi K, Kepala Dinas Pertanian Kresna Rajasa, Sekretaris FKWT Berjaya Lamteng Ni Nyoman Srihayati dan Ketua TP PKK Kecamatan Seputih Banyak. (Diskominfo Kabupaten Lampung Tengah)