KETUA FKWT BERJAYA LAMPUNG TENGAH MARDIANA MUSA AHMAD MELAKSANAKAN JUM'AT SEHAT DAN PENGUKUHAN SK FKWT BERJAYA KECAMATAN SEPUTIH RAMAN DALAM RANGKAIAN KEGIATAN BUNGA KAMPUNG

Seputih Raman - Ketua FKWT ( Forum Kelompok Wanita Tani ) Berjaya Kabupaten Lampung Tengah ( Lamteng ) Mardiana Musa Ahmad setelah melaksanakan Jum'at Sehat dalam rangkaian Program Bunga Kampung ( Bupati Ngantor di Kampung ), Ketua FKWT Berjaya Lamteng ini mengukuhkan dan menyerahkan Surat Keputusan ( SK ) FKWT Berjaya Kecamatan dan Kampung se- Kecamatan Seputih Raman, bertempat di Lapangan Merdeka Seputih Raman, Jum'at ( 5/11/2021).

Selain menyerahkan SK FKWT Berjaya, Ketua FKWT Berjaya Mardiana Musa Ahmad ini, yang didampingi oleh Wakil Ketua I FKWT Berjaya Lamteng Indria Ardito, Wakil Ketua II FKWT Berjaya Lamteng Yulita Nirlan, Sekretaris FKWT Berjaya Lamteng Ni Nyoman Srihayati, Kepala Dinas Pertanian Lamteng Kresna Rajasa, Kepala Dinas Ketahanan Pangan Lamteng Eduard Hartono, Kepala Dinas Perikanan Lamteng Taruna Bifi Koprawi dan Kepala Bidang Linmas Sat Pol PP Lamteng Nasrudin, S.IP., M.M juga memberikan pembinaan kepada pengurus dan anggota FKWT Berjaya serta Istri Linmas se- Kecamatan Seputih Raman.

Dalam sambutaannya Ketua Mardiana Musa Ahmad sangat mengapresiasi kegiatan Bunga Kampung di Kecamatan Seputih Raman ini, karena begitu luar biasa kebersamaan, kekompakan dan ketertiban masyarakat dalam mengikuti setiap kegiatan Bunga Kampung 2 hari ini. Lebih lanjut, Ketua FKWT Berjaya Lamteng ini juga mengucapkan Selamat Bekerja dan Selamat Berinovasi di setiap kelompok FKWT masing-masing kepada pengurus FKWT Berjaya yang telah dikukuhkan dan diberikan SK.

Kemudian, Ketua FKWT Berjaya Lamteng Mardiana Musa Ahmad dalam mensukseskan program kegiatan Bunga Kampung di Kecamatan Seputih Raman ini juga melaksanakan Kegiatan Jum'at Berkah yaitu dengan memberikan bantuan sembako kepada pedagang yang ada di Lapangan Merdeka Seputih Raman dan secara door to door juga Ketua FKWT Berjaya Lamteng ini memberikan bantuan sembako kepada masyarakat yang membutuhkan.

Di akhir kegiatan Bunga Kampung di Kecamatan Seputih Raman, Ketua Mardiana Musa Ahmad melaksanakan Jum'at Taklim yaitu pengajian al-hidayah bersama masyarakat se- kecamatan seputih raman dan sekaligus menyaksikan pengukuhan pengurus pengajian al-hidayah se- kecamatan seputih raman yang dikukuhkan langsung oleh ketua al-hidayah lamteng Endang Suprihatin. (Diskominfo Kabupaten Lampung Tengah)